2007 m. liepos 13 d.

RS 280


Sekmadienį baigėsi RS280 čempionato etapas Nidoje.
Po rimtos kovos su priešininkais ir gana stipriu vėju (sekmadienį vėjo greitis siekė iki 13 m/s) nugalėjo 'Arabela', antroje vietoje liko 'Raganosis', trečioje - 'Levante'. Antros ir trečios vietos laimėtojai surinko tiek pat taškų, tačiau 'Raganosio' sąskaitoje buvo daugiau pirmų vietų atskiruose plaukimuose, todėl jis ir liko antras.
Sveikinimai 'Arabelai'.

2007 m. liepos 9 d.

Gero vėjo '07 nuotraukos

'Gero vėjo '07' regatos nuotraukos čia http://www.buriavimomokykla.sailing.lt/GeroVejo2007/index.html
Dėkui Artūrui Dovydėnui.

Žalčių karalienė '07 II

Finišavo II-oji Žalčių karalienės regata. Šaunu, kad šiais metais viskas įvyko beveik pagal planą (buvo kiek sutrumpintas antrasis regatos etapas, tačiau pernai net ir sutrumpinus distanciją nė viena jachta netilpo į kontrolinį laiką). Taip pat malonu matyti, kad prisidėjo namažai naujai įsigytų jachtų - didėja buriuotojų skaičius, o tai tik į naudą patiems buriuotojams, ir jiems prijaučiantiems.
Varžybų rezultatai čia http://www.lbs.lt/2007_zalciu_karaliene_rez%20galutinis.xls
Abu etapus vyko gana rimta kova (sprendžiant pagal finišo laiką, nes jūroje betarpiškai stebėti neteko). Truputį keista, kad pirmos trys vietos atiteko trims vienodoms jachtoms - Carter 30; įdomu, kur buvo didesni ar bent teoriškai greitesni laivai. Sveikinimai Adui ("Banga"), kuris tikrai parodė klasę, laimėdamas abu plaukimus.

2007 m. liepos 2 d.

Žalčių karalienė '07

Sekmadienį, ~15.10, startavo antroji 'Žalčių karalienės' regata. Į Švediją išsiruošė 18 jachtų, pasiryžusių kovoti su priešininkais ir kuo greičiau pasiekti Visbį.
Oro sąlygos starto metu buvo pakenčiamos - 5 - 7 mazgų vakaris, kurį sodrino lietus, leido jachtoms gana patogiu halfindu kirsti starto liniją. Į startą pavėlavo visi, bet po kabeltovo tapo aišku, kad startą laimėjo 'Eglė', startavusi iš žemiausios pavėjinės pozicijos, ir su stipriausiu vėju kiek pabėgusi nuo kitų palei Klaipėdos uosto krantą. Bet prie Jūrų muziejaus jau virė kova, ir lyderiai keitėsi...
Šiais metais 'baraka' regatoje dėl įvairių priežasčių nedalyvauja, tačiau kitais metais matoma 99% tikimybė, kad tai įvyks - jachta bus geriau pažįstama, o ir įgulą reiktų burti ne per porą savaičių. Ir nors buriavimas - tai ne būtinai varžybos ir regatos, toks bendras malonumas irgi daug ko vertas.
Norisi pažymėti jachtos 'Kirke' startą regatoje. Teko buriuoti skirtingomis klasėmis, pradedant 'Cadet'u su bušpritu, kliveriu ir topiniu spinakeriu, tęsiant su 'Tornado sport', taip pat turinčiu pakankamą buringumą ir skraidančiu ant vieno korpuso, bei nardant su 'Callisto' po marias ir jūrą, todėl puikiai žinoma žodžio 'extreme' reikšmė. Bet šie vyrukai - tikri ekstremalai, pagarba!
Visiems dalyviams - gero vėjo!