2007 m. liepos 2 d.

Žalčių karalienė '07

Sekmadienį, ~15.10, startavo antroji 'Žalčių karalienės' regata. Į Švediją išsiruošė 18 jachtų, pasiryžusių kovoti su priešininkais ir kuo greičiau pasiekti Visbį.
Oro sąlygos starto metu buvo pakenčiamos - 5 - 7 mazgų vakaris, kurį sodrino lietus, leido jachtoms gana patogiu halfindu kirsti starto liniją. Į startą pavėlavo visi, bet po kabeltovo tapo aišku, kad startą laimėjo 'Eglė', startavusi iš žemiausios pavėjinės pozicijos, ir su stipriausiu vėju kiek pabėgusi nuo kitų palei Klaipėdos uosto krantą. Bet prie Jūrų muziejaus jau virė kova, ir lyderiai keitėsi...
Šiais metais 'baraka' regatoje dėl įvairių priežasčių nedalyvauja, tačiau kitais metais matoma 99% tikimybė, kad tai įvyks - jachta bus geriau pažįstama, o ir įgulą reiktų burti ne per porą savaičių. Ir nors buriavimas - tai ne būtinai varžybos ir regatos, toks bendras malonumas irgi daug ko vertas.
Norisi pažymėti jachtos 'Kirke' startą regatoje. Teko buriuoti skirtingomis klasėmis, pradedant 'Cadet'u su bušpritu, kliveriu ir topiniu spinakeriu, tęsiant su 'Tornado sport', taip pat turinčiu pakankamą buringumą ir skraidančiu ant vieno korpuso, bei nardant su 'Callisto' po marias ir jūrą, todėl puikiai žinoma žodžio 'extreme' reikšmė. Bet šie vyrukai - tikri ekstremalai, pagarba!
Visiems dalyviams - gero vėjo!