2011 m. gegužės 16 d.

Up to today

Nuleidimas - plaukimas į Pilypą/Mingę.

Tokio didumo tinklų, kokius pavyko pagriebti už Juodkrantės, ties antrąja raudona boja, net patys žvejai nėra matę... Reikėjo 1 valandos ir 20 minučių, 5 litrų dyzelio, bet kaip sumesto ant giko groto ir viso pagalbinio rusiško komplekto (мат, молоток и пол-литра), kol pagaliau pavyko iš jų išsilaisvint. Nuotraukos bus įkeltos vėliau, kai pradės galioti N-14 apsauga - silpnesnių nervų žiūrovams.



Pilypo taurė. II vieta.
Naujų burių kėlimas ir išbandymas, puikiai dirba visos trys iki šiol pakeltos.
Visiška nesąmonė su ORC grupės dalyviais, tiksliau, jų sertifikatais - keletas jų net pasibaigus varžyboms neturėjo netgi testinio 2011 metų varianto.
ĮPRASTA nesąmonė su startais Mingėj - kažkas gali sau leist piktnaudžiaut kiaušiniene, kažkas - ilgiau vartoti alkoholinius gėrimus, o labiausiai nukenčia tie, kurie stropiai keliasi pagal žadintuvą, valosi dantis, lekia į startą, ir ten turi plūduriuoti, kantriai laukdami, kol tie anksčiau išvardintieji teiksis ten pat atplaukt... Nes teisėjas kelia jiems "morką" - negi dabar, skant, gadinsi šventę. Puiki šventė, be jokio sarkazmo Bitlo atžvilgiu - nes ne Bitlas šventę nukėlinėjo. Jis organizavo.
Dėl skaičiavimų. ORC yra išleidę keletą aprašymų, kaip ir ką geriau naudoti skaičiuojant rezultatus. Per LKRT organizatorių susibūrimą buvo sutarta, kad naudosime pažangiausius įmanomus metodus rezultatams skaičiuoti, nes antraip pats ORC praranda prasmę (jei lyginti tarkim ORC GPH su DH GPH ar LYS). Teisybė, apie tai turi būti pranešta prieš pirmąjį varžybų startą. Lygiai kaip teisybė ir tai, kad jachtos turi atnešt galiojantį ORC sertifikatą registruojantis toms pačioms varžyboms. Žodžiu, rekomenduojama visiems atsakingiems priimti pastabas, ir ateityje viskas bus geriau.
Dėl kolegų patarimo talpinti sertifikatus LKRT.lt puslapyje - teigiamas pasiūlymas, turėtų būt įgyvendintas.

Grįžimas namo iš Mingės.
Užuojauta Piranijai, dėl tokių "zuikių". Juk tik įsivaizduot galima, kiek už tokių nelegalų paplukdymą būtų galima nuplėšti pinigo... Pernai teko ir mums kažką panašaus apturėt, tai per kuršmares ant plaukiojančio viešbučio bako spinakerį mazgojom nuo to, kas liko. Šiemet pavyko pasinaudot alternatyva - per lietų ir su varikliu, bet gal šiuo atveju tai - gėris?..

Pabaigai - Piranija.eu nuotraukos iš Pilypo '11.