2012 m. spalio 2 d.

Money rules? Nieko panašaus, "savo" reikia iškentėti





Gražūs laivai buriuoja mūsuose - ir nauji, ir sportiniai, ir išvaizdūs. Tik jūra karts nuo karto primena, kad joje galioja truputį kiti įstatymai - jai ne kaina svarbi, ne grožis... Dažniausiai - pasiruošimas, ištvermė, ne retai - ir sėkmė.
Kažkodėl už akių užkliuvo faktas, kad iš 4 "Rudeninės Baltijos 2012" regatoje ORC grupėje nefinišavusių laivų 3 buvo naujokai - 2 praktiškai visai nauji (vienas visai naujas, kitas tik šiemet parvarytas, trečias - pirmą kartą ORC grupėje beplaukiantis). Išeina, kad nepakanka tik laivą nusipirkt - reikia jį ir "pabalnoti". Gaila spinakerių, stiebų, vairų... Gerai, kad apiseita be traumų ir susižalojimų (atrodo, kad apsieita?). O iš tų, kas finišavo - arti-pensijinė antikvarinė"Lietuva", nebeblizgančiais bortais "Silver Eagle". Taip sakant - kontrastas akivaizdus, kai už vieną muštą 35-futerį 10 finišuojančių paukščių gali gauti.
Šįkart jūra nebuvo labai gailestinga - prie jau minėtų materialinių nuostolių (berods, 3 suplėšyti spinakeriai, dar keli - įplyšę, 1 stiebas, 1 vairas, blokeliai, virvės, spinakerio maišai...) buvo ne taip mažai tokių, kurie pajautė ką reiškia ir savo organizmus pakankinti. Įdomu, koks bus rezultatas - ar savęs perlaužimas, ar sprendimas spjauti į visa tai nuo Brabanderio stiebo?..
Bet kokiu atveju gera buvo pasiekti finišą. Sudėtingos buvo varžybos, sunkios. Tačiau įrodančios, kad daug ką galima pasiekti darbu, ištverme, patirtim - ne tik investicijomis.