2012 m. spalio 29 d.

Ne į temą, arba sezonui besibaigiant


Tai yra paskutinė jachtos nuotrauka iš pernai metų, vandeny. Nuo to laiko nemažai kas pasikeitė, tiek po vandeniu, tiek virš vandens.


Šie metai prasidėjo olimpiniu principu - ne tai, kad svarbu dalyvauti, bet prašom žiūrėt žemiau: šviną į bulbą pylėm iš olimpinių žiedų. Tiesa, skeptikams gailma pranešti - per visą sezoną pagautas vos vienas tinklas. Po to nuspręsta (ir padaryta), kad reikia turėt giltinę prieš juos. Giltinė ramiai laukia savo valandos, kairiojo borto runduke.



Vėliau, jau ne mūsų kaltės dėka, praradome Pilypą - iš buvusio rimto plūduro beliko eilinė farvaterio boja... Mat, kažkam per sudėtinga tokias kas pusmetį į vandenį mėtyt ir kilnot. Gerai, kad spėjom prie senojo kažkada anksčiau įsiamžint.

 
 
 
Pernai metais pradėta tradicija buriuot trečiadieniais (bent jau trečiadieniais, kai kam, o kažkam - ir trečiadieniais) toliau sėkmingai tęsiama. Per šiuos metus bent kartą PaPa formato draugiškose varžybėlėse sudalyvavo 44 jachtos! Žinant, kad tai yra grynai mėgėjiškas reikalas, prizų fondo nėra, o ir datos bei laikai nestumdomi - tikrai įspūdingas skaičius. Kitaip tariant - apie 25% visų jachtų, kurios gali stovėt sezono metu Klaipėdoje.
O dar - PaPa sezonas dar neuždarytas, nors įvyko jau 26 plaukimai, kas irgi yra jau daugiau nei pusė visų metų trečiadienių.


Pagaliau "Baraka" sulaukė ir plataus pripažinimo - pirmą kartą jachtos atvaizdas pavaizduotas oficialiame Kuršių Marių Regatos plakate. Ir tai atnešė sėkmę - nugalėjome regatoje, savo grupėje.

 
 
Neapsieita ir be praradimų... Po keleto reinkarnacijų, mus sugalvojo palikti Kuzmyčius.
Reanimobilis dar iškviestas nebuvo, todėl šviesa jo tunelyje tai sužiba, tai vėl prigęsta. Reikia tikėtis, kad tai - ne traukinys. Nes tuos, rupūžes, reikia užmušinėt, kol maži.



 
 
Šioje vietoje būtų galima dėt mįslingą daugtaškį - taškui dar kiek per anksti. Tuo labiau, kad norisi pasidžiaugt, žiūrint į dešiną paraštę, ten, kur šių metų rezultatai surašyti. Ir nors ne visada plaukiama dėl jų, papildomas bonusas dar niekam nėra sutrukdęs.
Žiūrėsim į priekį, ir tegu vėjas taršo mums plaukus.