2013 m. rugpjūčio 27 d.

Kaip mėnulis ant nakties dangaus, taip štampas ant dokumento.












Sako, kad šiais laikais antspaudai ant dokumentų nebe madoj... Pakanka parašo, ir jau oficialus dokumentas. Nors dar geriau - japoniška sutartis: rankas paspaudei, vadinasi, sutarei, o jei jau žmogus prašo raštu surašyt, ir dar pasirašyt apačioj, vadinasi, ketina tave vėliau apgaut, tuo pačiu raštu pasinaudodamas.
Taip jau gavosi, kad "nesigavo rankų visiems paspaust", po KMR, nes kažko nebuvo, kažkas šiaip neplaukė, su kažkuo grupės išskyrė. O per "Neringa FM" - suvedė, praktiškai visus, ar bent jau nebuvusius. Ir tada kilo mintis, spontaniškai - štampą užsidėt, ant diplomo.

Iš tiesų dalyvių buvo gausiai, net ne visada vietų uoste likdavo, civilizuotų.
Kas džiugino - gana neblogas distancijų parinkimas: neilgos, nemonotoniškos, darbinės. Kažkas iš kolegų klausė - "ko tokie pavargę, nusiminę?..". Teko paklausti, o kiek gi tamsta spinakerių matė vienu iš kursų? Pasirodo, kad kaip ir nematė, nors iš tiesų buvo koks 1,5 - mūsų, praktiškai visą kursą, ir dar vienas, didelis mėlynas, bet tas dirbo ne ilgai, nes (tikriausiai) ne tam kursui skirtas, kad prieš 100 TWA ir 15 TWS būtų nešamas. Užtai grotas mūsų tuo metu atostogavo, visiškai absoliučiai.
Oras džiugino - dėl vėjo stiprumo galima ginčytis, nes ne visiems vienodas patinka, bet jo tikrai buvo, lietus nelijo, naktys dar nešaltos. Kad tik visada šitaip.
Rezultatų tikslumas/preciziškumas (bent jau ORC) džiugino, kai nereikia klaidų ieškot, ir skaičiavimo metodika ne akmens amžiaus.
Konkurentų gausa ir įvairumas - tiek mažesnių, tiek didesnių laivų, tiek greitesnių, tiek lėtesnių. Senokai tiek nebuvo vienoj grupėj, mariose.

Kas nelabai džiugino - rezultatų nebuvimas ilgai-ilgai, starto linijų kreivumas ir buvimas prie kranto (vieną kartą, tiesa, bet to vieno karto 6 laivams pakako, kad susidurti). Pranešimų transliavimas-netransliavimas per raciją - nebesuprasi, ar tik tau nesigirdi, ar niekas tau nieko ir nesako.

Rezultatai? Stulbinamai džiuginantys:
 

 



Kai vakarą prieš varžybas kilo mėnulis, niekam į galvą nekilo mintis, kad tai tas pats štampas, taip akivaizdžiai prieš visus pasirodantis...

P.S. sveikinimai Aphrodite'i, nežiūrint į naujus ir senus konkurentus ir ne pačius palankiausius jiems vėjus - pirma vieta.
P.P.S. sprendimas, kam atiteko DSQ - švelniai tariat, nelabai logiškas...