2007 m. rugsėjo 24 d.

I-oji Nemuno deltos regata

Praėjusį savaitgalį 'baraka' dalyvavo I-oje Nemuno deltos burinių laivų regatoje.
Bendri įspūdžiai tikrai geri. Gražios vietos, daug laivų, neblogas teisėjavimas, logiškos distancijos, nauji sprendimai... Tiesa, kiek pritrūko organizacinių įgūdžių, bet kaip pirmam blynui, ko gero, neblogai.
Pirmajame etape 'baraka' užėmė pirmąją vietą tiek faktiniu, tiek perskaičiuotu laiku. Tikrai malonu pirmam atplaukti į uostą, ypač jei konkurentai neblogi ir jei reikia pakovoti.
Antrame etape nepasisekė - įplaukėme į tinklus, nors matėme vėliavėles, ir bandėme juos apiplaukti. Neapiplaukėme... Praradome 10 - 12 minučių, 2 iš kurių vėliau pritrūko, kad taptume ir antrojo etapo nugalėtojais - tenkinomės antrąja vieta. Tuo sportinis ir logiškas buriavimas baigėsi, nes trečiajame etape buvo nutarta nenaudoti kai kurių burių, startuoti su 1 minutės intervalais, o rezultatus nustatyti pagal oficialiai nežinomus principus. Tokiu būdu etape likome priešpaskutiniai, kas tikrai nustebino.
Bendroje įskaitoje, pagal visų trijų etapų rezultatus, iš 26 dalyvavusių jachtų užėmėme garbingą II vietą. Be to, dar gavome diplomą kaip absoliučiai greičiausia jachta. Bent jau šiuo aspektu abejojančių, manau, neturėtų būti...
http://www.minge.lt/foto-I_regata.htm
http://www.lrytas.lt/?id=11905678481189552815&view=4