2013 m. birželio 3 d.

Pilies uosto regata 2013

Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Tulžies šįkart čia nebus, nes dar ne visi yra pasidarę tikrais gurmanais, kad suprasti specifinio skonio niuansus.
Gavosi pasakiškai gražus plaukimas - faktiškai visą kelią pirmyn ir atgal su genakeriu, tai ir naktį nubudęs nesugalvotum. O dar smagiau, kad tas genakerinis kursas buvo pergalingas mums, o ne mūsų konkurentams, kaip yra buvę anksčiau (pasiteisino teisinga burių parinkimo ir įsigijimo strategija). Įgula sudirbo puikiai, baras veikė atsakančiai, prieš plaukimą išsikrovėm visus nereikalingus rakandus, nes vėjo žadėjo mažai (- pilnas komplektas indų; - pilnas komplektas baldų su patalyne, apmušalais, apdaila ir t.t.; - šilto ir šalto vandens slėginė sistema su papildomu dušu kokpite;- šaldytuvas (ir gana nemažas); - salono ir kajučių autonominis šildytuvas; - tiko apdaila kokpite; - dujinė viryklė su orkaite.), galiausiai ir gamta pamalonino tokia vėjo kryptim, kai su Šaro (Jigy Jigy) pagalba visgi buvo nuspręsta plaukt non-stop. Tikriausiai tai buvo greičiausia tokio ilgio regata Lietuvoj iki šiol, bent jau pirmaujantiems laivams - tai tikrai.
O dabar "Baraka sailing team" (kaip bežiūrėk, visi, kas šeštadienį plaukė "Reflex'u", yra užaugę ar jau subrendę ant "Barakos") gali pasigirti ir dar vienu gana rimtu pasiekimu - laimėtos dvi iš eilės regatos skirtingais laivais. Kas dar turi tokių pasiekimų?
Toks tatai tas šilkinis-šampaninis-genakerinis-čempioniškas-kreiserinis-kaifovas-vasarinis buriavimas buvo savaitgalį...
Kam įdomu - yra ir daugiau nuotraukų.